Ce este Bakuchiolul?


Bakuchiol este un ingredient vegan pentru îngrijirea pielii care se găsește în frunzele și semințele plantei Psoralea corylifolia. Este un puternic antioxidant, reduce vizibil decolorările pielii din cauza expunerii la mediu și are un efect calmant pronunțat asupra pielii. Bakuchiol poate reduce, de asemenea, aspectul liniilor fine și a ridurilor, motiv pentru care îl vedeți în mai multe produse de îngrijire a pielii.
Bakuchiol își are rădăcinile în medicina chineză, iar cele mai recente cercetări arată că aplicarea topică are beneficii unice pentru toate tipurile de piele.

Bakuchiol are proprietăți calmante care ajută la confortul pielii și la minimizarea problemelor asociate cu sensibilitatea și reactivitatea. Este, de asemenea, un puternic antioxidant și ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și pierderea fermității prin vizarea radicalilor liberi. Antioxidanții contribuie, de asemenea, la protejarea pielii de poluare și de factorii de stres ai mediului, care pot provoca daune.

Proprietățile liniștitoare și calmante ale bakuchiolului i-ar putea ajuta pe cei cu piele predispusă la acnee, pe lângă pielea care începe să dea semne de îmbătrânire. Cercetările au arătat că bakuchiolul are o serie de beneficii anti-îmbătrânire pentru piele. Poate reduce apariția liniilor fine și a ridurilor, poate ajuta la restabilirea fermității, rafinarea texturii pielii și uniformizarea tonului pielii. Bakuchiol ajută la calmarea pielii, făcându-l o opțiune bună pentru cei a căror piele prezintă semne de sensibilitate.


Atunci când este asociat cu retinol, bakuchiol poate ajuta la stabilizarea și menținerea sa eficientă mai mult timp. Un alt avantaj al utilizării produselor care conțin atât bakuchiol, cât și retinol este că capacitatea calmantă a bakuchiol poate permite pielii să tolereze retinolul în cantități mai mari. Se spune adesea că bakuchiolul este o alternativă naturală la retinol. Această conexiune alternativă bakuchiol-retinol se datorează faptului că bakuchiol urmează unele dintre aceleași căi de îmbunătățire a pielii; cu toate acestea, nu funcționează exact ca acest ingredient de vitamina A.

Retinolul și bakuchiolul pot reduce liniile fine, ridurile și alte semne de  îmbătrânire și este perfect în regulă să folosiți un produs care le conține pe ambele. Bakuchiol este stabil la lumina soarelui și nu se știe că face pielea mai sensibilă la soare, dar, ca și în cazul oricărui ingredient anti-îmbătrânire, protecția UV zilnică este esențială pentru obținerea (și păstrarea) celor mai bune rezultate.